Voila

Peynir Yapalim

  • 125 gr tofu (suyu cikartilmis ve kucuk kupler halinde dogranmis, tercihen sert tofu)
  • 1/2 bardak su (kaynatilmis)
  • 1/4 limonun suyu
  • 1/4 yemek kasigi tuz
  • 1/2 cay kasigi kekik (istege bagli)
  • 1/2 cay kasigi feslegen (istege bagli)

Su, limon, tuz ve kekigi iyice karistirip kucuk bir kapta ocaga koyun ve kaynatin. Kaynamaya baslayinca atesi kisip su seviyesi yariya ininceye kadar ustu acik olarak pisirin. Tofularin uzerine dokup 8-12 saat buzdolabinda bekletin. 24-48 saat bekleyince sonuc daha iyi olacaktir.

Peynirli Pide

IMAG0029

IMAG0030

2 kasik zeytinyagi ve 2 kasik su ekleyin (domatesler fazla sulu degil ise),

IMAG0032

karistirin,

IMAG0034

Geriye kalan isi pideciye birakin.

IMAG0035 IMAG0036 IMAG0037 IMAG0039

Notlar:

  • ufalama islemi peynir yapilmadan once yapilabilir. peynir yapildiktan sonra ufalaninca icindeki su biraz disari cikmis oluyor.
  • ufalamak yerine minik kupler halinde dogramak da mumkun. Az yagli tavada onceden hafif sotelenebilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s